ПРОИЗВОДИ

Цевки

Различни видови композитни цевки се произведуваат со стандардни димензии според наведените дијаметар и должина во табела, или димензии прилагодени според вашите потреби.
Изолационите цевки се достапни во пет типови:
Стаклолит
Карактеристики
Стаклолит цевките се термоизолациони композитни материјали изработени од епоксидна смола и стаклена ткаенина, со жолто-зелена или светло зелена боја. Композитните материјали кои што содржат епоксидни смоли наоѓаат широка примена особено во полето на електротехниката поради малата апсорпција на вода што е скоро нула го прави овој материјал исклучителен електро изолатор и е отпорен на температура. Покрај високите електро-изолациони својства овие цевки се карактеризиират со исклучителна механичка цврстина и димензионална стабилност.
Состав
епоксидна смола и стаклена ткаенина
Боја
жолто-зелена и светло зелена
Димензии
Надворешен дијаметар (мм)
Должина (мм)
F6- F12
500
F12-F600
1000
F600-F1500
600
Производ
Стандард
Ознака по стандард
Pdf.
Стаклолит Класа B
DIN 7735
IEC/EN 61212
NEMA LI 1
-
EP GC 23
FR 4
Стаклолит Класа F
DIN 7735
IEC/EN 61212
NEMA LI 1
Hgw 2375.4
EP GC 22
G 11